Ето кои храни са забранени на кралското семейство

Новини
08:56 - 28 Юли 2020
2808
Ето кои храни са забранени на кралското семейство

Можем само да си представим лукса да седнеш да вечеряш всяка вечер в Бъкингамския дворец с ястията, приготвени за теб от цял екип топ готвачи. Сигурно си мислите, че можете да ядете всичко, което изберете – но това не е така. Какво е забранено да се храни кралското семейство:

Чесън

Обичан от някои, презрян от други, чесънът е храна, която обичаш или мразиш. Заради специфичната миризма, която той оставя, той е забранен дори на Нейно величество.

Херцогинята на Корнуол веднъж разкри на австралийския MasterChef, че когато по официални ангажименти, никога не се сервира нищо с прекалено много чесън:

“Чесънът е забранен. Винаги трябва да пропускате чесъна при готвене за нас.” Това потвърди и бившият кралски готвач Дарън Макгрейди, който разкри, че на дворцовите готвачи е забранено да сервират храна, съдържаща твърде много лук или чесън.

Миди

Мидите и други черупчести мекотели са забранени за готвене в двореца, защото носят висок риск от хранително натравяне.

Бившият кралски иконом Грант Харолд каза пред списание Woman & Home: „Много разумен ход е да се забранят морските дарове. Не искаме член на кралското семейство да има сериозна реакция на хранително отравяне, особено ако е в чужбина. “

Въпреки това сме сигурни, че това правило е нарушавано от време на време. Принц Уилям неведнъж е разкривал любовта си към суши, а принц Чарлз е известен с опитване на различни видове миди. Казват обаче, че кралицата винаги се придържа към забраната.

Гъши дроб

Френският деликатес е забранен в кралските дворци от 2008 г. насам по изискване на принц Чарлз заради притесненията за нехуманното отношение към животните.


Сурово месо

Бившият кралски готвач Дарън Макгрейди неведнъж е споделял, че кралицата в никакъв случай не е почитател на по-суровите меса. Това може и да е последствие от забраната на всички в кралското семейство да се хранят със по-сурови пържоли, като им е забранено дори да опитват от ястия, в които има не сготвено месо като стек тартар.