Ето кои са основните грешки след измиването на косата

Анна Ли препоръчва да спрете да сресвате къдриците, когато са мокри

Стил
12:28 - 21 Март 2022
3854
Ето кои са основните грешки след измиването на косата

Експертка по грижа за косата от Амстердам разкри основните грешки, допускани след измиване на косата и изненада потребителите. Вестник The Sun обърна внимание на видеото, публикувано в TikTok.

Анна Ли препоръчва да спрете да сресвате къдриците, когато са мокри. Според нея структурата на косата става по-крехка, когато е изложена на влага, така че зъбците на гребена могат да развалят кичурите и да нацепят краищата им. Вместо това специалистката съветва да изчакате, докато косата изсъхне напълно и след това да започнете да я разресвате или сресвате.

Освен това Ли подчерта, че горещите инструменти за оформяне не трябва да се използват върху мокри кичури. „Използването на преса или маша може да причини непоправими щети на косата ви. Това просто ще изпържи къдриците ви“, предупреди тя. Блогърката също така настоя да откажете от пръскане на стилизиращи продукти върху мокра коса. Лак за коса и други стилизиращи продукти ще залепят нишките заедно и ще оставят твърда коричка върху тях, казва тя.

Видеото стана популярно и събра 156 800 харесвания. Потребителите благодариха на Лий в коментарите под публикацията. „Винаги си ресах косата мокра. Никога повече няма да направя така”, „Много ти благодаря!”, „По дяволите, никога не съм мислил за това”, „Боже, може би затова имам толкова чуплива коса?”, „Благодаря за съветите!”, написаха потребители.

По-рано през март фризьорът Тайсън Грант разкри тайните на правилното измиване на косата. Експертът каза, че за да възстановим сухата и увредена коса е важно да изберем правилните шампоан, балсам и маска. В девет от десет случая използването на правилния продукт може значително да подобри състоянието на нишките, окуражава специалистът.