Ето кои ще бият дузпи за Бундестима, ако има такива

Новини
16:45 - 29 Юни 2021
1558
Ето кои ще бият дузпи за Бундестима, ако има такива

Дългоочакваният 1/8-финален сблъсък между Англия и Германия наближава. Очакванията са за изключително равностоен двубой, който може и да не бъде решен в рамките на 90 минути. Когато става дума за елиминационен двубой между тези два тима, винаги се споменава и сценарият с дузпи. "Билд" дори разкри списъкът на Йоахим Льов с играчите, които ще изпълнят 11-метрови наказателни удари, ако се стигна до такава развръзка на "Уембли".

Според изданието първите петима изпълнители са Тони Кроос, Томас Мюлер, Йошуа Кимих, Леон Горетцка и Кай Хавертц.

Ако някой от тях в този момент не е на терена, или се стигне до изпълнението на повече от пет дузпи, следващите са Илкай Гюндоган, Марсел Халстенберг и Матиас Гинтер. Според "Билд" с тези изпълнители почти няма шанс Германия да отпадне, ако се стигне до дузпи.

Самочувствието на Бундестима е продиктувано и от статистиката, според която германците са загубили само от седем сблъсъка на големи турнири, в които се е стигало до дузпи. Англия е на противоположния полюс. От 1990 година насам "трите лъва" загубиха шест от осемте си елиминационни мача на големи турнири. Два от тях са на полуфиналите през 90-а и 96-а от Германия.