Eто кои ученици се връщат отново в клас от 12 април

Новини
22:30 - 11 Април 2021
3846
Eто кои ученици се връщат отново в клас от 12 април

От 12 април разхлабват още мерките - учениците от 1 до 4 клас, както и тези от 7, 8 и 10 клас се връщат отново в училище. Късното връщане в класните стаи се оказва проблем за някои от децата и родителите.

Някои пък ще влязат в класните стаи едва през май, като шестокласниците, които са 64 811.

Като класен ръководител на 6 клас и преподавател Таня Драганова смята, че е добре децата да се върнат по-рано в клас. „В противен случай отново ще бъдат ощетени, губещи материал и стоящи вкъщи доста пред компютрите“, добавя тя.

Психолозите отново предупреждават, че продължителното онлайн обучение вреди на социалните умения, а в някои случаи и на психиката на децата.

„Отключване на различни страхове, различни тревожности, различна степен на тревожност така, че на психиката се отразява много“, обяснява Вержиния Трайкова, училищен психолог.

Професионалистите съветват родителите след часовете да дават възможност на децата да се виждат и излизат с приятели, за да компенсират поне донякъде липсата на присъствено обучение. Колко добре са се справили с усвояването на учебния материал, ще стане ясно в края на годината при поставянето на окончателните оценки.