Ето я 58-годишната прясно родила бежанка-героиня Валерия

Малката Виктория е успешно закърмена - пак по чудо майка й имала много мляко

Свят
15:41 - 06 Април 2023
3463
Ето я 58-годишната прясно родила бежанка-героиня Валерия

58-годишната украинска балерина Валерия Яроцкая, която роди преди броени дни второто си детенце - чудо на природата Виктория, се възстановява по учебник след операцията и за още по-голямо учудване и на медицинското съсловие, и на обикновения човек - кърми на воля малкото пеленаче.

Добрите новини дойдоха от страницата на журналистката от бюрото за разследвания "Бърд" Татяна Кристи, която първа съобщи за тежката съдба на тогава бременната все още балерина, бежанка от войната.

Оказва се, че Валерия и дъщеричката й живеят в животинско царство - в съседната стая в малката къщичка в село Равда, община Несебър, са и трите кучета, които балерината успява със сетни сили да вземе от Киев.

"Благодарение да дарителите ни донесохме на Валерия дрехи за малката, памперси, мляко и всичко каквото е необходимо за първите месеци. Донесохме й и пари в брой, които вие изпратихте. Подарихме на малката Виктория обувчици за балерина, майка й много се трогна от този жест.
Ще продължаваме да помагаме на тази жена и я уверихме, че не е сама.

За хората, които не са запознати с историята на Валерия – тя е пенсионирана професионална балерина от Киев. Пристига в България преди 9 месеца, бременна във втория месец. Това е второто й дете, първото е на 25 години. Вдовица е. Обича много България и смята да живее тук до края на войната. После иска да се върне отново в Киев и да продължи да преподава балет, както е правила досега", пише Кристи.

И напомня адреса за дарения:

Фондация „Открито сърце“
IBAN BG47RZBB91551014552199
PayPal [email protected]