Ето я концепцията на Цацаров за КПКОНПИ

Борбата с корупцията тръгва от медийните публикации

Политика
13:20 - 27 Ноември 2019
2333
Ето я концепцията на Цацаров за КПКОНПИ

Ако Сотир Цацаров стане шеф на КПКОНПИ, институцията ще се захваща с всяко лице, лъснало в медийни публикации като забъркано с незаконна дейност. Това става ясно от част от концепцията на настоящия главен прокурор, изпратена в цели 25 страници до деловодството на Народното събрание. Цацаров настоява да има ежедневен медиен мониторинг за установяване на сличаи на корупция и конфликт на интереси, а наред с това смята да създаде и обществен и консуктативен съвет със същите цели.

Цацаров смята да инициира и пълен преглед на всички инициирани до момента проверки. От документа, внесен от него в НС, става ясно, че като цяло той е доволен от мандата на бившия шеф на институцията Пламен Георгиев, но все пак всичко свършено до момента там подлежало на още една ревизия.  

Кандидатът за негов наследник е на мнение, че трябва да има реформа в администрацията на комисията, като за целта ще направи анализ за състоянието й в момента и за натовареността на чиновниците. 

От концепцията му си личи и намерение да създаде нейни териториални звена, за да не се съсредоточава борбата с корупцията само в столицата. 

Цацаров обещава и нов уебсайт на комисията, защото сегашния ползвали твърде малко хора, а информацията в него била оскъдна.