Ето я майката-чудовище, хапала и пребила детето си

Анка крещяла на турски за помощ, излязла боса с детето в ръце

Общество
17:39 - 28 Септември 2022
6083
Ето я майката-чудовище, хапала и пребила детето си

Анка, жената която изпохапа и преби почти до смърт 2-годишно дете, осиновено от нея, бе изправена пред съда днес. Защитата й пробва странна тактика, за да я изкара невинна.

По думите на адвокатите й, секунди след инцидента Анка изпаднала в ужас. Викала като обезумяла, крещяла на турски за помощ, тичала е боса с детето на ръце. Това споделиха в съдебната зала защитниците на 42-годишната осиновителка. Адвокатите възроптаха срещу брифингите на прокуратурата и публикациите в медиите относно Анка и заявиха, че съвсем тенденциозно жената вече е осъдена.

"От наличните доказателства не може да се направи извод, че тя е извършителка. Прокуратурата не коментира показанията на разпитаните свидетели. Те описват Анка като лице, което се грижи за детето и е осигурило изключително добри условия. Проверките на социалните не са констатирали, че по отношение на детето се упражнява по някакъв начин малтретиране. Не беше споменат и разпита на личния лекар на детето. При прегледите е било събличано и не е имало наранявания", посочиха защитниците.

По думите им тежките травми на детето са факт, но не ясно как точно са получени. "Факт е, че има ухапвания по детето. Майката е изпаднала в ужас, хапала го е, за да се опита да го събуди и да върне в съзнание. Не може да се изведе обосновано предположение за авторство. Има данни, че детето е паднало, наранило се е и е получило хематом. Има данни от свидетел, че е видял рана на главата на момиченцето и че е течала кръв. Трябва да се има предвид, че освен спалня, в стаята има шкафове, има ръбове", посочиха адвокатите в съдебната зала.

Те бяха категорични, че при по-лека мярка няма опаност Анка да се укрие. На изказването на прокуратурата, че това е напълно възможно, предвид, че има роднини в Германия, адвокатите отговориха, че тя трайно живее в България, има постоянен адрес, както и че близките й са починали. Това че има роднини в чужбина не може да се счита за причина, че тя ще избяга, смятат защитниците и посочиха, че Анка се ползва с висок авторитет в квартала си.