Ето я мечтата на всяка мутра: Maybach S-Class (ГАЛЕРИЯ)

Техномания
10:17 - 23 Ноември 2020
4248
Ето я мечтата на всяка мутра: Maybach S-Class (ГАЛЕРИЯ)

Ето я мечтата на всяка нашенска мутра – най-луксозният и скъп Mercedes Maybach S-Class. Супер лимузината е с 18 см по-дълга от стандартната, моделът има Executive Seats като стандарт и пакет Chauffeur с фокус към задните седалки, предаде eurica.me.

Предлага се двуцветен екстериор, фарове Digital Light, които разполагат с екстремно мощни LED светлини и 1,3 млн. микро огледала. Таблото се състои от 12,8-инчов OLED дисплей и 12,3-инчов за измервателните уреди. Седалките са с масаж, а пакетът за задните има подгряване в областта на раменете и врата. В колата се ползва второ поколение система MBUX (Mercedes-Benz User Experience), която е написана в офиса на Visteon в България.

Автомобилът е електрифициран и има стартер-генератор, който осигурява допълнителни 15 кВт към мощността. Предавателната кутия 9G-TRONIC е адаптирана към стартер-генератора. Окачването E-Active Body Control разчита на 48-волтова система, стерео камера, която сканира пътя и предвижда какви настройки да подаде на автомобила. Drive Pilot пък предлага да управлява колата вместо вас със скорост до 60 км/ч.

Окачването е въздушно Airmatic с постоянно адаптиране към пътната настилка ADS+. Задните колела също завиват, което намалява радиуса на завиване с два метра. Но се предлагат две опции за завиване на колелата – с 4,5° и 10°.

Стартовата цена от 180 000 долара, обаче, спира феновете от София до Меричлери да се сдобият с такава в гаража си.