Ето я убитата от Семерджиев Христина Дилева

Момичето е асистент в Национална астрономическа обсерватория и студентка в СУ

Новини
13:25 - 07 Юли 2022
13527
Ето я убитата от Семерджиев Христина Дилева

Студентката Христина Дилева е едното от младите момичета, загиналите в кошмарната катастрофа на "Черни връх". 21-годишната Хариет Стефанович е другата жертва. Прекрасната Христина е от Пловдив, работила е като асистент в Националната астрономическа обсерватория и е учила в Софийски университет. Животът й, отнет от деградиралия наркоман Георги Семерджиев, тепърва е щял да й предложи предизвикателства, успехи и изява като учен.  

След смъртта на Христина, близките и колегите й не са на себе си от тъга и покруса. Трогателен пост написа главен асистент Сирма Данова от катедра "Българска литература" в Софийския университет без редакторска намеса:

Ти си убиец, човече! Ето какво направил Георги 5 часа преди смъртоносното меле

Светът наистина е малък. Особено когато се окаже, че злото засяга хора, с които си общувал. Сред загиналите в смразавящата катастрофа на "Черни връх" е нашата студентка Hristina Dileva. Не мога да си представя, че това се е случило наистина. Беше търсещ човек, обичаше живота и звездите. Често оставаше след часовете да говорим. Нищо формално нямаше у нея.

Последната ни среща беше случайна - край Консерваторията през пролетта, изглеждаше пълна с надежда. Последният й статус тук: "Най-доброто предстои ".

Ще запомня милата ти усмивка, скъпа Хриси, и търсещото ти сърце.

Почивай в мир!

Във вторник, късно вечерта, бившият футболист Георги Семерджиев отне живота на две млади момичета, едното от които е Христина Дилева. Дрогиран и обезумял, дегенератът се вряза с джипа си в такси, а после помете невинните създания, точно в този момент преминаващи по тротоара на "Черни връх".