Eurostar спира влаковете до „Дисниленд Париж“

Трудното решение било заради пандемията от коронавирус и Брекзит

Новини
13:34 - 31 Август 2022
1732
Eurostar спира влаковете до „Дисниленд Париж“

Eurostar обяви, че от юни 2023 г. ще спре директните влакове от Лондон до „Дисниленд Париж“, обвинявайки за това пандемията от коронавирус и Брекзит.

Беше „трудно решение“ да се прекратят директните влакове до Марн-ла-Вале, градчето на 20 мили от френската столица, където се намира Дисниленд Париж, заяви компанията в изявление на френски език, но добави, че е необходимо да се съсредоточи върху „основните маршрути“, за да „се възстанови от пандемията“ и да „стабилизира дейността си“.

Последният директен влак, който пътува от гара Сейнт Панкрас до парка за малко под три часа, ще тръгне на 5 юни 2023 г., съобщи „Politico”.

Несигурността около излизането на Обединеното кралство от ЕС също изигра роля, като компанията заяви, че „работим в несигурна гранична среда“.

„Докато следим развитието на системата за влизане/излизане (EES), предлагана от ЕС, искаме да съсредоточим усилията си върху предоставянето на надеждна услуга с преживяване, което отговаря на очакванията на нашите клиенти“, се казва в съобщението.

Резервациите на съществуващи клиенти няма да бъдат засегнати, тъй като билетите за периода след юни 2023 г. все още не са пуснати в продажба.

Eurostar ще продължи да продава билети с прекачване до парка през Лил и Париж.

Решението предизвика отзвук в социалните медии, като един потребител на „Туитър“ го нарече „огромна загуба“ и добави: „С този ход Eurostar подарява клиенти на авиокомпаниите“.

Решението за прекратяване на услугата ще бъде преразгледано през 2024 г., заявиха от Eurostar.