Евакуираха блок в Перник заради запалено заведение

Двама са обгазени, жена е пострадала

Новини
12:13 - 29 Август 2022
1839
Евакуираха блок в Перник заради запалено заведение

Снощи в 22:21 ч. в ОЦ при РДПБЗН-Перник е получен сигнал за пожар на кафене „ЛОГО“, намиращо се в кв. Изток, съобщават от пожарната. Целият вход е евакуиран.

На мястото на пожара са изпратени 2 пожарни коли с 2 екипа от РСПБЗН-Перник. В заведението не е имало хора или персонал, тъй като е в ремонт. При пристигане на място екипите установяват, че гори цялата вътрешна част на заведението (около 150 кв.м.).

Същото се намира на партерния етаж на 4 етажен жилищен блок и поради задимяване е направена евакуация на целия вход на блока над заведението.

Все още не е ясно как точно се е подпалило заведението в кв. Изток – дали е имало взрив или не. В момента се очакват екипи на полицията да започнат разследване, районът е отцепен.

До 2 часа през нощта кметът на Кметство Изток Десислава Стоянова е била на мястото на инцидента, за да говори и да съдейства на евакуираните хора от блока.

При евакуацията е имало двама пострадали. Две жени са били обгазени, а екип на Бърза помощ им е оказал съдействие. Едната възрастна жена е пострадала при евакуирането. Тъй като е била трудно подвижна, при слизането по стълбите е счупила кост, закарана е от близките й в болница.

Живеещите хора над опожареното заведение разказват, че първо са усетили дима от пожара. Не са чули взрив. Те са били силно уплашени, но към момента ситуацията се е поуспокоила.

Видими щети по блока няма, но апартаментите на хората са опушени. Екип на Електрохолд са съдействали за пускането на тока на хората след потушаване на огъня.

Това е вторият случай, при който заведението е опожарено. Не е ясно дали става  въпрос за умишлен палеж или за инцидент. Заведението е било в ремонт и е предстояло да бъде отворено.