Евакуираха блок в Стара Загора

Гръмнал е бойлер в общинско жилище, няма пострадали

Общество
19:59 - 28 Ноември 2019
2737
Евакуираха блок в Стара Загора

Евакуация на жилищен вход в Стара Загора заради гръмнал бойлер и повредена носеща стена. Властите са преценили, че има опасност. Инцидентът в блок 63, в старозагорския квартал „Три чучура – север“ е станал на 9 ноември. Гръмнал е бойлер в общинско жилище на втория етаж. За щастие при взрива няма пострадали, но конструкцията на входа е компрометирана.

„Наши специалисти разгледаха и констатираха, че има сериозно нарушение целостта на носеща стена или както казват те на носеща шайба”, заяви Йордан Николов – зам.-кмет на община Стара Загора.

Затова решават да евакуират жителите  от 16 апартамента. Част от семействата вече са настанени при роднини, а за ползвателите на 4 общински жилища се търсят варианти, информира Нова тв.

„Има няколко свободни общински жилища. Другите ще ги наемем от агенция по недвижими имоти, за да обезпечим хората. Надяваме се да не е най-лошото за тази сграда, но все пак е важно за тяхната безопаснос“, обясни Николов.

Очаква се специалисти да прегледат основно сградата, за да се предприемат адекватни укрепителни мерки. Средства за ремонта ще се търсят от комисията за  бедствия и аварии.

За да се опази имуществото на хората за входа ще бъде осигурена денонощна охрана. Ремонтите могат да отнемат до 6 месеца.