Евакуираха над стотина жители на Белгород

Причината са нестихващите украински атаки

Актуални новини
18:46 - 07 Януари 2024
2182
Евакуираха над стотина жители на Белгород

Над 100 жители на руския град Белгород бяха евакуирани в район, който е по-отдалечен от границата с Украйна.

"Посрещнахме първите жители на Белгород, които решиха да се преместят на най-безопасното място. Над 100 души са подслонени във времени центрове за настаняване", написа в "Телеграм" Андрей Чесноков, ръководител на Староосколския градски район, който е разположен на около 115 км от Белгород.

Местните власти съобщиха на 30 декември, че при украински атаки срещу Белгород на 30 декември са били убити 25 души. Въздушните нападения с ракети и дронове продължиха и тази седмица.

Същевременно днес Русия отбелязва православната Коледа. Руското министерство на отбраната съобщи, че военен свещеник е прoвел богослужение на фронтовата линия както днес, така и на Бъдни вечер.

Снощи руският президент Владимир Путин се срещна в резиденцията си в Ново Огарьово със семействата на руски военни, убити в боеве в Украйна.

ВВС на Украйна днес заявиха, че през последната нощ системите им за противовъздушна отбрана са свалили 21 от общо 28 руски дрона, атакували страната. Русия е изстреляла срещу Украйна и три противовъздушни ракети.

Южният украински град Херсон днес е бил подложен на многобройни артилерийски удари от окупирани от Русия територии в Херсонска област, съобщиха местните власти. Ръководителят на военната администрация на град Херсон Роман Мрочко заяви, че при атаките са загинали двама души, а други са били ранени.