ЕВАЛА, Кор. Ни.! Кондьо се включи в комитета срещу джендърите

Изпълнителят на "Доко, доко" се оттегли, но остава верен на каузата на БСП

Политика
21:21 - 22 Март 2023
6266
ЕВАЛА, Кор. Ни.! Кондьо се включи в комитета срещу джендърите

Фолкпевецът Кондьо Савов, изпълнил вечния хит "Доко, доко", който през 2006 г. беше осъден за трафик на хора, стана член на инициативния комитет на БСП за "джендър идеологията". Изпълнителят обаче стоя редом до Корнелия Нинова само ден, преди да го принудят да се оттегли. 

Кондьо Савов се маха от инициативния комитет, но продължава да подкрепя каузата, след като се разчу за участието му. БСП - Сливен разпространи следната позиция на фолкпевеца:

"Заставам зад обществена кауза в името на българските деца. Явно това не се харесва на определени кръгове. Вярвам в Божиите закони и християнските ценности. За да не навредя на това Богоугодно дело, се оттеглям от местния инициативен комитет, но оставам отдаден на каузата", посочва Кондьо Савов.

Според областния координатор Ралица Пашова присъдата на Савов отпреди около 17 години не пречи да споделя убеждения, които са срещу изучаването на "третия пол" в училище. По думите ѝ от Сливен към инициативния комитет за референдума се присъединяват още около 20 души. Сред тях има шестима учители, двама лекари, юрист и педагог. Според Савова те също са известни с обществената си дейност на местно ниво.

Организирането на референдум срещу "джендър идеологията" в училищата е основен акцент в предизборната кампания на БСП. В първите дни от нея левицата представи и въпроса, по който иска национално допитване: "Подкрепяте ли обучение и възпитание на непълнолетни лица, свързани с промяна на пола и друг пол освен мъжки и женски, в образователната система на България?"