Евгени Минчев: Не ми дреме за гей парада, не съм зле боядисано фризьорче

Да си развяваш байряка веднъж годишно, охраняван и подкрепян от дипломати и политици, е крайно безвкусно

Новини
14:40 - 12 Юни 2023
4369
Евгени Минчев: Не ми дреме за гей парада, не съм зле боядисано фризьорче

Известният пиар Евгени Минчев се разграничи от гей парада у нас и участниците в него. Това той прави традиционно всяка година в навечерието на София прайд.

В емоционален статус в социалните мрежи Минчев обясни подробно позицията си:

„Не ми дреме има ли гей парад или няма. Въпросът е кой е на този гей парад и кого обществото ще припознае след подобни изяви. Има ли сред тези манифестиращи отлични лекари, учители, научни работници, поети и интелектуалци? Има ли политици, заявили различната си ориентация? Има ли влиятелни хора, които да заявят пред света, че гей обществото се нуждае от допълнителна легитимация и привилегии. И да обясни точно какви.“, излива емоциите си във фейсбук светският лъв.

И продължава:

„Да си развяваш байряка веднъж годишно, охраняван и подкрепян от дипломати и политици е крайно безвкусно.

Крайно безвкусно е обществото да продължава да си мисли, че гейовете са зле боядисани фризьорчета, фитнес плашила, продавачи в мол, сервитьори в пицария.

Точно онова, което съм виждал да съставлява този парад. Крачат джендър еничари, отнети от същинската си същност, запокитени в кремаво-розовите обещания на неясното. В този смисъл - сори, но не съм част от вас, мили братя и сестри.

Манифестирайте си, но манифестирайте с кауза а не с блуждаещи погледи, долнопробна шарения и шум.

Искате да се жените - оженете се. Не могло в България, няма и да може в скоро време. Идете в Англия, намерете си мъж, ако не, вземете си оттук и се омъжете там. Както ходите на гурбет по света и си вземате консерви от тук. Ненавиждате България, а ѝ се цупите в лицето, да ви се осигурят привилегии. Не ви разбирам, честно казано. Работете прилежно, допринасяйте за страната си и спазвайте нейните закони.

Смятам, че ако гей организациите правят нещата малко по-деликатно и вежливо спрямо общественото мнение, ще добият резултат.

По американски тертип - описаната вече шарения и безвкусица, с платени звезди на сцената, не е някакси правдоподобна. Сложете по една народна носия, извадете български флаг, докарайте висши църковни дейци, докарайте майките си най-вече. Майките трябва да бъдат осведомени как да постъпят, ако децата им са такива. Запознайте ни със себе си, вместо да ни отблъсквате.“

„Весел парад!“, завършва излиянието си Минчев.

Евгени изглежда е забравил, че и той вееше байряка...