Евгени Минчев не прости на д-р Тони Филипов и в смъртта

Общество
18:00 - 12 Февруари 2021
13711
Евгени Минчев не прости на д-р Тони Филипов и в смъртта

Преди две седмици гилдията и хиляди верни читатели си казаха последно сбогом с талантливия публицист и сатирик Стойко Тонев, по-известен с псевдонима си д-р Тони Филипов. Стрелите на сарказма му улучиха през годините стотици политици, бизнесмени и представители на шоубизнеса, но една ВИП-персона никога не му прости гаврите - светският лъв Евгени Минчев.

Иначе склонният към философско самовглъбение Минчев твърдо отказвал да промени отношението си към покойния журналист пред лицето на вечността. 

А от къде тръгва историята с голямата им вражда? Преди няколко години без особен повод в един от седмичните си коментари д-р Филипов написа следното по адрес на пиара и светски хроникьор на елита: "Това е първият случай в историята, когато ватман става лорд. И първият лорд, който добива титлата си с гъза си. Извинявайте, но няма как да го кажа по-нежно. А пък и не искам!"

Вместо да се извини, Стойко Тонев повтори гаврата с Минчев сто пъти

Евгени Минчев логично побесня и заплаши, че ще съди Стойко Тонев, ако не му се извини публично. Онзи обаче реши да се изгаври с него двойно. Десет дни поред той публикува следния текст: "Извиняваме се на лорд Евгени Минчев задето написахме, че това е първият случай в историята, когато ватман става лорд. И първият лорд, който добива титлата си с гъза си."

Така под формата на извинение, той всъщност ежедневно повтаряше подигравката с Минчев. Евгени се отказа да го съди, защото осъзна, че афоризмът за задника му става все по-популярен, като се бори срещу него и хитро остави историята да се забрави. Но така и не прости на зевзека д-р Тони Филипов.