Евгени Минчев охули гей парада

Лорда нарече участниците в шествието "подсмърчащи несретници на природата"

Нещо за четене
18:10 - 06 Юни 2019
10682
Евгени Минчев охули гей парада

Остро и дори обидно се изказа за предстоящия гей парад светският лъв Евгени Минчев на профила си във фейсбук дни преди събитието. Макар да е логично Лорда по-скоро да скочи като ревностен защитник на инициативата, той демонстрира погнуса към карнавала на практикуващите и подкрепящите еднополовата любов.

„Да си роден гей може да е привилегия или проклятие, в зависимост от собствената ти гледна точка. С мрънкащи изяви и парадности, хомосексуалните сами се вкарват в една графа на непризнати, недооценени, искащи, подсмърчащи несретници на природата!”, изрази отвращението си Минчев.

Той не пропусна да се обърне към Библията, като цитира мъдрите прозрения, че „Всички сме по Негов образ и подобие”, добавяйки, че бил изненадан, че „някои общества искат да се изкарат по-Божии от останалите.”

Лорда се изтъкна като широкоскроена персона, която харесва „разнообразието и мога да приема всяка негова форма, но такава гюрултия на недоволство от живота а не неговото празнуване, ме кара да страня от подобни изяви.”

„Никога не са ми били ясни точните цели, конкретните оплаквания и решенията след подобни паради, състояли се до днес. Виждам толкова хомосексуални на различни постове, толкова политици, келнери, артисти. Какви ви липсва, бе, хора? Напишете го просто и ясно, а не под булото на една неяснота да тикате напред интересите си като безполова булка, бременна от невроза”, озъби се на прайда Минчев.

Евгени заключи, че не виждал радост, „изписана по лицата на прайдуващите, а една жълтина, една сивота и напрежение, като при веган на когото погрешка поднасят менюто с пържоли.”

Обидно бе и заключението му: „И какво е, прочие, нивото на тези маршируващи в името на неясни идеи?! Какви са книгите, които са прочели, какви са приятелите им, откъде си купуват полите… Все неясни въпроси, а отговори май няма да има.”

Евгени Минчев нападна яростно традиционния гей прайд

Цитатите от изказването на Евгени Минчев са без редакторска намеса