Евгений Бакърджиев държи хотел „Хемус”, който изгони Георги Стайков

Ексклузивно
15:24 - 26 Февруари 2020
42633
Евгений Бакърджиев държи хотел „Хемус”, който изгони Георги Стайков

Известният от близкото минало син политик Евгений Бакърджиев държи столичния хотел „Хемус”, който преди дни изгони известния актьор Георги Стайков, показа проверка на Lupa.bg. Валяка, както е известен още някогашният вицепремиер и строителен министър в правителството на Иван Костов, стои зад приватизацията на хотела, построен през 1966 г. и смятан за гордостта на социалистическата туристическа индустрия.

Според фирмения регистър хотелът е собственост на „Хемусхотелс” АД. Представител на компанията е синът на бившия вицепремиер – Евгений Евгениев Бакърджиев. Той е и член на Съвета на директорите на акционерното дружество. Евгений Бакърджиев-младши е на 43 години и е завършил икономика и финанси.

Евгений Бакърджиев си спечели прякора Валяка

По информация на представители на туристическия бранш хотелът има договори с туроператори, на които леглата се предлагат на действително привлекателни цени. Така в него отсядат обиколни групи, които преминават за ден-два през София. Еротичният бар към хотела пък е известен и като място, в което може да се наемат момичета за забава. Покрай тях разцъфтя и бизнеса със стаи, които мераклии наемат за по няколко часа срещу скромната сума от 35-40 лева, което е наполовина цента на стаята за една нощувка, твърдят запознати.


Евгений Бакърджиев е едно от емблематичните имена на прехода и бе сред най-изявените лидери на СДС. Той е вицепремиер и министър на регионалното развитие и благоустройството от май 1997 до 21.12.1999 г. Бакърджиев получи прякора си Валяка, след като в качеството си на шеф на предизборните кампании на СДС през 90-те години и размаза БСП на кметските избори в София, на президентските и на парламентарните избори. Бакърджиев бе и лидер на СДС-София и и председател на Столичния общински съвет. С името на Бъки се свързва емблематичното бутане на бившия мавзолей на Георги Димитров в центъра на София през август 1999 г. Четири месеца по-късно Костов направи ремонт на кабинета и махна Бакърджиев.

Вчера Lupa.bg информира, че хотел "Хемус" е принудил големия български актьор Георги Стайков незабавно да напусне стаята, която е наел заради фекалии. Това стана ясно и от публикация на самия Стайков в социалните мрежи, и от изявление на хотела.

Георги Стайков е обиден от отношението към него в хотела


"За бога, хора! Не ходете в хотел "Хемус"! Хем ще ви вземат парите, хем могат да ви изгонят като мръсно коте. На мен ми се случи", написа 55-годишният актьор, нашумял с ролята си в кинокласиката от 80-те години на миналия век "Вчера". На Стайков му се налага да ползва хотел, като е в София, тъй като преди няколко години продаде апартамента си в столицата и се засели край Бургас.

В неделя, 23 февруари, Георги Стайков се настанил в "Хемус", като предплатил за три нощувки. След втората вечер обаче е помолен незабавно да напусне от мениджъра. Самият Стайков твърди, че причината е запушената тоалетна в хотела, за която той бил обвинен. От хотела обаче настояват, че тоалетната не е запушена, но въпреки това всичко било омазано с фекалии.

Камериерката обяснила на актьора, че сумата за последната нощувка ще отиде за почистването на стаята. Възмутен, звездата от "Вчера" заплашил, че ще съди хотела и ще иска обезщетение. Миналото лято Георги Стайков бе диагностициран с множествена склероза. Характерното за тежкото заболяване е, че болния понякога не може да контролира мускулите на тялото си. Случва се и да се изпуска. Най-вероятно става въпрос именно за такъв случай. При това положение не прави чест реакцията на управата на хотела, коментират медици.