Евгения Банева като фламинго в съда

Съпругата на олигарха Николай Банев втрещи със странен дрескод

През ключалката
20:57 - 02 Август 2019
55103
Евгения Банева като фламинго в съда

Пуснатата на свобода поради нужда от спешна операция Евгения Банева се появи в Специализирания наказателен съд като розово фламинго. Милионерката изненада във вторник репортерите, чакащи за дело срещу бандата на Митьо Очите, със странния си дрескод - цикламена рокля, съобщава "Флагман".

Банева пристигна придружена от няколко души, вероятно адвокати. Олигархът Николай Банев и жена му са обвиняеми за участие в организирана престъпна група, пране на пари, данъчни престъпления, държане на боеприпаси, присвоявания. Евгения във вторник вероятно е искала да присъства на дело по мярка за неотклонение на мъжа й.

Процесът обаче бил отложен поради нужда от изготвяне на експертиза. Към момента разследването е на етап досъдебно производство. Междувременно се появиха спекулации, че семейство Баневи може да избягат. Причината е, че до дни изтичали законните осем месеца, в които те могат да са с мярка „задържане под стража“.

Това дава повод да се мисли, че вероятно и Николай Банев скоро ще бъде пуснат. Това може да се предотврати, ако прокуратурата внесе нови обвинения. Припомняме, че Евгения бе пусната на свобода на 12 юли заради заключение от съдебно-медицинска експертиза.

Според прокуратурата тя била изготвена в болница „Пирогов“ и сочела, че „настоящото здравословно състояние на Евгения Банева не е съвместимо с условията в следствения арест и се налага провеждане на оперативно лечение в спешен ред“.

В резултат мярката й бе изменена на „подписка“. На Евгения Банева е наложена забрана да напуска страната. На органите на МВР е възложено да следят за изпълнението на мярката за неотклонение, съобщиха тогава от държавното обвинение.