Николай Банев обяви война на съда

Окаушеният олигарх пише в социалните мрежи от килията, където няма право на мобилен телефон

Крими
08:50 - 29 Юни 2019
35518
Николай Банев обяви война на съда

Окаушеният олигарх Николай Банев официално обяви война на съда.

Ликвидаторът на редица предприятия, някои от които свързани с националната сигурност, написа във фейсбук протяжен пост, от който става ясно, че тръгва на война с институциите заради ареста си. Как един арестант има смартфон или лаптоп с интернет зад решетките, което е абсолютно забранено, е отделен въпрос.

Ето пълния текст, правописът е запазен:

Война като на война 

Пиша ви тези редове рано сутринта след поредната гавра на Специализирания наказателен съд на мафията. Всички добре сте запознати с методите на Специализираната прокуратура и Специализирания трибунал – машина за изтезание и разправа с всеки потенциален опонент на тоталитарната власт. Вчера, съдия от Специализирания съд, за пореден път погази законите в Европейския съюз и отказа да допусне искането ми за преюдициално запитване до Съда в Люксембург, свързано с тълкуването на срока за задържане.

Съдията прочете за пореден път, едно и също, написано му предварително решение, на което различните състави на СНС и АСНС на всички заседания по повод т.н. “мерки за неотклонение” на Евгения и Николай Баневи, сменят единствено датите. Специализираната прокуратура и Специализирания трибунал са всъщност един и същ инструмент, създаден да инквизира и да погазва всички човешки, конституционни и законови права на гражданите на тоталитарната Република България.

Съдът вчера отиде още по-далеч, погазвайки законността в рамките на Европейския съюз. Като гражданин на демократична по Конституция държава, не мога повече да очаквам правосъдие от такова престъпно сдружение от власти и инструменти за реализация на репресии и тоталитарни поръчки.

Затова приятели, започвам война с всеки участник в престъпленията срещу демокрацията и човешките права.

Кои ще са първите ми стъпки?

1. Публично изобличение на участниците в престъпния процес срещу мен и семейството ми;

2. Завеждане на дела във всички съществуващи инстанции в България и Европа;

3. Персонално изобличение на изпълнителите на престъпни поръчки срещу поръчани;

4. Публично разгласяване на поръчителите и разкритие на техните престъпни схеми;

5. Създаване на сайт за събиране на информация за престъпления на представители на тоталитарната власт срещу личността, имуществото, бизнеса и човешките права на всяка жертва, готова да разкрие, или да подпомогне разкриването на мръсните дела на мафиотизираната тоталитарна машина.

6. Подготовка на граждански протест срещу античовешката дейност на Специализираните прокуратура и съд – срещу нечовешките условия в следствените арести в членката на ЕС – Р. България.

7. Ангажиране на европейските институции, правозащитни организации и безспорни авторитети в областта на международното право с каузата, целяща изобличението на самозабравилия се трибунал – сдружение между тоталитарни структури – Специализирано следствие – Специализирана прокуратура – Специализиран съд.

Очаквам вашите коментари, предложения, идеи, свързани и с избора на нов Главен прокурор, и с необходимостта новият главен прокурор да бъде избран публично от гражданското общество. Защото се оказа, че в една по конституция демократична държава като България, може да виреят личности и институции над законите, над конституцията.

Това не само е противозаконно. Това е страшно и нетърпимо!