Николай Банев с телефон в килията

Крими
16:04 - 10 Юни 2019
6452
Николай Банев с телефон в килията

Николай Банев разполага с мобилен телефон и интернет зад решетките, което е абсолютно забранено от закона. Новината лъсна преди минати, след като олигархът постна пореден статус във фейсбук.

В него бизнесменът, който стои зад фалита на няколко структуроопределящи предприятия се жалва, че жена му Евгения била оставена зад решетките, въпреки че щитовидната ѝ жлеза се била увеличила 30 пъти заради ареста.

Ето пълния текст на вопъла на олигарха, „правописът” е запазен:

Здравейте, приятели. Злобейте, врагове. Не пуснаха невинната Евгения Банева. Дори не се трогнаха от порасналият 30 пъти възел на щитовидната й жлеза за седем и половина месеца в отвратителните, античовешки условия зад решетките. За жалост съшитите с бели конци „обосновани предположения“ на т.нар. Специализирана прокуратура са достатъчни в правовата Евробългария за осем месеца (практически необжалваем срок на задържане и арест) да нанесат непоправими щети на здравето на една невинна жертва.

Писах ви много пъти за антиконституционния трибунал за съсипване на човешки съдби наречен Специализирана Прокуратура – Специализиран Съд. Защото този трибунал няма нищо общо с европейското правосъдие. Нищо общо няма и с Конституцията на Република България. Съсипаха здравето на Евгения, която не мръдна от килията в очакване на правосъдие. Евгения не се оплака, не хленчеше, не изгуби вяра в правосъдието като възпитаник на правния факултет на Софийския Университет. Но явно са я обучавали или заблуждавали в други условия, при друго правораздаване – следващо презумпцията за невинност като основен принцип на правото.

Жалко за вярата ти, Евгения в днешното правосъдие.

Продължавай чинно да изпълняваш арестантските си задължения и да чакаш правосъдие от неконституционната, извънредна гилотина – Специализиран съд. А вие, приятели, е време да предприемете спешни действия. Да проглушите ушите на правозащитните организации в България и Европейския съюз и да стигнете до истината. И до поръчителите на мръсната разправа с Евгения Банева!