Eврейски музей отдава почит към Хари Худини и Дейвид Копърфийлд

И двамата мъже са развличали света със своята магия

Култура
20:35 - 23 Октомври 2020
3404
Eврейски музей отдава почит към Хари Худини и Дейвид Копърфийлд

Националният музей на американската еврейска история във Филаделфия, САЩ, ще отдаде почит към двама мъже, развличали света със своята магия, предаде Асошиейтед прес.

Илюзионистите Хари Худини и Дейвид Копърфийлд ще бъдат въведени в Залата на славата на музея на 12 декември. Наградата е признание за постиженията и приноса на американските евреи, "които споделят и илюстрират идеалите на музея".

Хари Худини, роден Ерик Вайс в Унгария през 1874 г. в семейството на равин, пристига в Америка на 4-годишна възраст. Като илюзионист той обикаля САЩ и света до смъртта си през 1926 г. на 52-годишна възраст.

Шестдесет и четири годишният Дейвид Копърфийлд, истинското име на когото е Давид Коткин, е роден в Ню Джърси. Копърфийлд е носител на 21 награди "Еми".

От имигранта Хари Худини до американеца от първо поколение Дейвид Копърфийлд, това събитие демонстрира какво е възможно, когато на даден индивид се предостави шанс да бъде велик", казват от музея.

Сред предишните носители на музейното отличие са съдия Рут Бейдър Гинсбърг от Върховния съд на САЩ, която почина на 18 септември, и режисьорът Стивън Спилбърг.