Евробоецът се завърна! ЦСКА прегази Базел с 3:1

Спорт
23:33 - 01 Октомври 2020
6784
Евробоецът се завърна! ЦСКА прегази Базел с 3:1

ЦСКА поднесе една от сензациите в плейофите за груповата фаза на Лига Европа, прегазвайки швейцарския гранд Базел с 3:1 като гост. „Армейците“ затвърдиха репутацията си на евробоец и сътвориха същински подвиг, след като обърнаха швейцарците, макар да губеха с 0:1 до 72-ата минута.

В герои за „червените“ се превърна влезлия като резерва през втората част Тиаго Родригес, който наниза два гола за пълния обрат. Иначе Базел поведе с гол от дузпа в 51-а минута, реализирана от Артур Кабрал.

Сензационния обрат в мача стартира в 72-а минута, когато португалецът Тиаго Родригес се измъкна между Щокер и Кабрал, след което отправи удар пред дъгата на наказателното поле, пращайки топката в долния десен ъгъл на Джордже Николич. 

В 88-а минута Тиаго изпълни пряк свободен удар пред наказателното поле на домакините, топката рикошира в играч на стената и изненада вратаря, попадайки в мрежата му – 2:1 за ЦСКА. В добавеното от съдията 6-минутно продължение резердата Ахмед Ахмедов заби третия пирон в ковчега на швейцарския гранд – 3:1 за ЦСКА!

Така ЦСКА очаква жребия за груповата фаза в Лига Европа, след като постигнаха четвърта поредна победа в предварителните кръгове. Успехът в Швейцария ще напълни и касата на ЦСКА, очакваните приходи са поне 9 милиона лева.

Припомняме, че "червените" за последно бяха част от групите на Лига Европа през сезон 2010/2011, когато играха с Бешикташ, Порто и Рапид (Виена). ЦСКА сътвори и друго постижение - превърна се в първия български отбор, спечелил в Швейцария в турнирите на УЕФА.

На водещата снимка: Цесекарите празнуват великата европейска вечер на стадион "Санкт Якоб Парк" в Швейцария.