Евродепутат в действие: Шеф Радан Кънев пак хвана черпака

Евродепутатът Радан Кънев отново се отдаде на любимото си хоби – готвенето. Заради ограниченията в епидемията, бившият лидер на ДСБ работи онлайн от дома си в столичния квартал „Манастирски ливади“.
Последните майсторски изпълнения на евродепутата бяха капама и италианска супа, за която се използва стар хляб и гъби.
Като сподели продуктите за засуканите манджи Радан обяви шеговито, че бирата е извън съставките, защото е за готвача.
"Не само най-добрият начин на оползотворим изсъхнали парчета хляб, но и един от малкото познати начини да измъкнеш комплимент от гневен, вглъбен в компютъра си предпубертет", рекламира дейността си бившият ДСБ-шеф.
За петъчната си капама обаче Кънев получи освен комплименти, и доста забележки. "Каква капама готвиш, бе, Кънев, нали са Коледни пости?", припомниха няколко от приятелите на евродепутата.
Недолюбващи десния лидер пък го посъветваха да зареже политиката и да си отвори блог за кулинария, какъвто обаче той вече има.
Радан не е вчерашен кулинар и отдавна се слави с майсторството си да готви. Още когато подаде оставка като лидер на ДСБ, Кънев се отдаде на приготвянето на доста сложна кулинария.
В социалните мрежи, той споделяше рецепти и ястия – все засукани, някои от които в гурме-сектора.
В готварското изкуство го посветила баба му, която го научила да приготвя най-вкусните супи. Радан Кънев отвори и блог за готварство, където най-редовно радваше феновете си с уникални рецепти.