Евродепутатът консерватор-хомофоб се оказа твърде либерален в секса

Новини
21:47 - 02 Декември 2020
7977
Евродепутатът консерватор-хомофоб се оказа твърде либерален в секса

Арестът на унгарския вече бивш евродепутат в петък в столицата на Европа - Брюксел, разкри твърде интересни щрихи за сексуалния живот на иначе изживяващия се като твърд консерватор Йозеф Шайер.

Както Lupa.bg вчера ви информира, в петък вечерта полицията е разтурила гей секс оргия в “затворен” клуб в Брюксел. Униформените спипали на калъп 25 мъже, въпреки противоепидемичните мерки, които забраняват събиране на големи групи хора.

Един от арестуваните на секс партито се оказа виден унгарски депутат от партията на Виктор Орбан, изживяващ се като ултраконсерватор и заклет хомофоб. Шайер е автор на конституционни поправки, които определят брака в Унгария като съюз между мъж и жена.

Видният политик, който е в Европарламента от момента на присъединяване на Унгария към ЕС (2004 г.) се оказа в центъра на пиперлив секс скандал. Както научаваме, участниците в разкрепостеното мъжко парти са били задължени да спазват твърде либерални порядки.

“Груповият секс е задължителен, а презервативите са забранени”, разкрива организаторът на гей оргията Дейвид Манжели, 29-годишен докторант. Всъщност пред медиите той разкрива, че това са били единствените две правила на секс партито, организирано в клуб в центъра на Брюксел.

Гей оргията се е състояла в Rue des Pierres в историческия център на белгийската столица в петък вечерта

“Разговаряме, пием, точно като в кръчма. Единствената разлика е, че междувременно правим секс помежду си”, казва той пред вестник Het Laatste Nieuws.

Участниците в оргията са били глобени с по 250 евро за нарушаване на комендантския час в Брюксел и нарушаване на ограниченията за социални контакти.

Заради претенциите на Шайер за имунитет от Европарламента се е наложила намесата на белгийското външно министерство. Унгарският депутат подаде оставка в неделя, без да посочи причина, но призна, че е участвал в “домашно парти”.

През последните години партията на Виктор Орбан се обявява като противник на равните права на гей общността в Унгария. Междувременно днес унгарският премиер и лидер на ФИДЕС Виктор Орбан заяви пред в. "Модяр немзет", че Шайер няма никакво оправдание за действията си и че те са били в разрез с ценностите на ФИДЕС, която се представя като защитник на традиционните християнски ценности и семейство. Шайер е един от основателите на ФИДЕС и е съюзник на Орбан от над 30 години, припомня БТА. Междувременно унгарският политик е напуснал и управляващата партия ФИДЕС след скандала с участието си в забранено секс парти в Брюксел, предаде Ройтерс.

Политическата кариера на консерватора Йозеф Шайер завърши със секс скандал и изхвърляне от партията на Орбан

В качеството си на евродепутат той бе водеща фигура на ФИДЕС в Европейския парламент и изигра сериозна роля в пренаписването на унгарската конституция след изборната победа на Орбан през 2010 г.

На секс партито в Брюксел са присъствали и двама неназовани дипломати. Към момента няма данни за българско участие, въпреки появилите се по-рано в социалните мрежи намеци.