ЕВРОДРАМА: Никола Минчев или Иво Христов натопи Екатерина Захариева пред Урсула?

И двамата изкопаха компромат със "златни паспорти" от 2018 г.

Политика
19:39 - 10 Септември 2024
5992
ЕВРОДРАМА: Никола Минчев или Иво Христов натопи Екатерина Захариева пред Урсула?

Твърдението, че скандал от 2018 г. с продажба на "златни паспорти" хвърля сянка върху българската номинация за ЕК Екатерина Захариева се завъртя в медиите днес. Това твърдение е на българския евродепутат Никола Минчев от ПП-ДБ, твърдят източници от ГЕРБ, които са убедени, че бившият парламентарен шеф е "накиснал" Катя.

Всъщност атаката срещу Захариева започва на 30 август в брюкселския сайт Euractiv.com. Там зам.-главният редактор българският журналист Георги Готев, потомствен социалист и сътрудник на евродепутата от БСП Иво Христов, пуска свой текст от 2018 г., в който името на бившата бившата външна министърка е замесено в скандала с продажба на български паспорти.

Атаката продължава в българския сайт euractiv.bg. Негов издател вече е самият Георги Готев. Сайтът пуска в колонката си за мнения коментар на депутата от ПП-ДБ Йордан Терзийски. Той твърди, че Захариева е близка с руския външен министър Сергей Лавров, сайтът пуска дори тяхна снимка. А бившата външна министъра е  спомената поименно в сайта на руското МИД, оглавявано от Лавров, като враг на Русия.ргиева.