Еврокомисари пътуваха с рейс за среща с белгийското правителство

Автобусът отведе политиците от комисията до двореца "Егмон"

Общество
18:15 - 05 Януари 2024
1614
Еврокомисари пътуваха с рейс за среща с белгийското правителство

Еврокомисарите пътуваха днес с автобус на градския транспорт в Брюксел за среща с белгийското правителство, което пое председателството на Съвета на ЕС от началото на годината. Това показаха кадри, разпространени от пресслужбата на ЕК.

На записа се вижда, че еврокомисарите се качват в автобуса, който ги отвежда от комисията до двореца "Егмон", на разстояние около един километър. Някои от комисарите заемат седалките в автобуса, други предпочитат да останат прави и така да разговарят по време на краткото пътуване.

За случая са използвани два съчленени електробуса, облепени с логото на белгийското председателство, придружени от полицейски ескорт. Светлинните табла на автобусите, купени със средства от бюджета на ЕС, показват надпис "Специален превоз". 

При пристигането си в двореца, използван от белгийското външно министерство за протоколни събития, комисарите са посрещнати от белгийския външен министър Ладжа Хабиб. По-късно днес се очакват изявленията на председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен и белгийския премиер Александер де Кро по повод съвместното им заседание и откриването на белгийското председателство, предаде БТА.