Европа се разцепи във Варна (СНИМКИ)

Топ
17:04 - 14 Септември 2020
3984
Европа се разцепи във Варна (СНИМКИ)

Парче от флага на ЕС отпори вятърът във Варна. От 2009 година морската столица е рекордьор в Европа - най-големите знамена на България и Европейския съюз се развяват именно във втория по големина наш град под Паметника на българо-съветската дружба, предаде БНР.

Флаговете се издигат на пилони, високи над 52 метра, те са с размери 21.5 x 13 метра. Всеки от тях тежи по около 50-60 килограма.

Не само параметрите, но и мястото на знамената бе подбрано специално, така че да се веят почти разгънати. И наистина огромните флагове много рядко може да се видят просто висящи.

Варненци знаят, че вятърът между "Чайка" и "Почивка" може да е доста силен, а това понякога прави и поразии.  Така през последните дни мнозина се спираха, дори колите си отбиваха, за да снимат последствието от поривите на вятъра. 

Съоръжението е високо колкото 18-етажна сграда и отдалеч се вижда, че липсва цяло парче от средата на флага на ЕС. Кръгът от звезди почти изцяло е разкъсан и дава повод на зевзеците да дебатират върху така символичното разединение на евросъюза: "Европа се разцепи...не издържа на варненския порив"

Дано още в началото на новата работна седмица институциите  се осведомят и реагират.

Снимки: БНР