Европейската прокуратура се зае със сигналите на бизнесмена Илчовски

Крими
19:22 - 08 Септември 2021
3079
Европейската прокуратура се зае със сигналите на бизнесмена Илчовски

Комисията по ревизията изслуша седем институции относно действията, предприети от тях, по свидетелствата на земеделския производител Светослав Илчовски, представени в комисията в 45-ото Народно събрание.

Тогава Илчовски изнесе пред депутатите твърдения за корупционни практики, като намеси и името на бившия премиер Бойко Борисов. Със случаят се е заела и Европейската прокуратура, стана ясно на заседанието на комисията на Мая Манолова днес.

„В края на предишния парламент, предишната комисия изпрати сигнали с настояване за предприемане на действия от 10 институции. По информацията, с която разполагаме от тях да се задействали 3, от една от тях имаме отговор. Може и да са предприети действия, за които не знаем”, заяви Мая Манолова.

„Европейската прокуратура, МВР и НАП са предприели действия, от Министерството на финансите има писмен отговор, в който казват, че случая не е от компетентностите на министерството”, добави тя.

От Министерството на вътрешните работи докладваха, че по казуса са в непрекъснат контакт с Европейската прокуратура, като проверките продължават и в момента.

Мая Манолова посочи, че на следващо заседание на комисията й отново ще покани Светослав Илчовски.