ЕВРОСКАНДАЛ: Топ престъпник се обеси в Бургаския затвор

Общество
11:39 - 01 Септември 2021
6992
ЕВРОСКАНДАЛ: Топ престъпник се обеси в Бургаския затвор

България отново е в епицентъра на скандал - важен за органите на международната сигурност престъпник сложи край на живота си в килия в Бургаския затвор. Властите са в ступор, тъй като трябвало да екстрадират топ престъпника от Белгия на европейските служби, за да бъде съден.

Около 20 часа в понеделник арестантът увиснал на прозореца на килията си, обесен с навързани части от собственото си облекло. Бандитът оставил предсмъртно писмо, в което обяснява причините, предизвикали тази смърт в български затвор.

Случаят ще предизвика нова проверка на ръководството на затвора от Инспектората на Правосъдното министерство, тъй като е безпрецедентен.

Арестуваният у нас заради международни финансови измами белгиец бил настанен в крилото със затворници, но по неясни причини бил качен в общия корпус на лишените от свобода и поставен в отделна килия.

По информация на Флагман чужденецът бил вегетарианец и настоявал да не му дават месо. Психически се чувствал много зле и искал да го изповяда духовник. Белгиецът приел като гавра факта, че вместо равин, ръководството му изпратило български православен свещеник.

Скандалът с чужденеца идва като капак на разправиите, които текат вътре в ръководството на самия затвор. От миналата седмица там е отстранена важна фигура, свързана със сигурността, но сега компроматите текат и за самия директор Бранимир Мангъров.