Евтиния на българското Сен Тропе: Безплатна сянка на плажа в Лозенец (СНИМКИ)

Актуални новини
16:30 - 11 Юни 2020
16146
Евтиния на българското Сен Тропе: Безплатна сянка на плажа в Лозенец (СНИМКИ)

Коронавирусът удари по лукса - истинска евтиния настъпи в черноморския курорт Лозенец, известен заради скъпотията си като българското Сен Тропе. Чадърите и шезлонгите на централния плаж на Лозенец тази година са безплатни, видя репортер на Lupa.bg.

Миналата година на същото място за два шезлонга и чадър плажуващите в курортното селище плащаха по 25 лева, а екстра масичка на пясъка, за да си сложиш разхладителните питиета, ти струваше още 5 лева.

Според министъра на туризва Николина Ангелкова общо 23 от 132-та плажа с договори за наеми или концесии по българското Черноморие ще бъдат с безплатни шезлонги и чадъри тази година.

Сред тези с нулеви цени са и централните плажове на Бургас и Приморско, както и Дюни, Каваци, Шкорпиловци и др., изброи министърът. От плажовете с намалени цени най-евтини ще са чадърите и шезлонгите на Албена - 1 лев, и на централния плаж на Балчик 1.5 лева, а във Варна и курорта Св. Константин и Елена те са по 5 лева.

"Ние ще следим стриктно за това, както и за спазването на 50% платена и 50% свободна зона", предупреди преди три седмици Ангелкова.


Снимки: АГНЕС МЕТОДИЕВА