Факелно шествие озари "Цариградско шосе" (СНИМКИ)

Актуални новини
22:57 - 09 Август 2020
6198
Факелно шествие озари "Цариградско шосе" (СНИМКИ)

Протестиращите на Орлов мост запалиха десетки факли на кръстовището и изписаха "Оставка" с тях. Това се случи малко преди 22 часа в неделната вечер.

Недоволните от правителството тръгнаха от Министерския съвет на традиционното си шествие по жълтите павета през Ректората по бул. "Цар Освободител" и стигнаха до блокирания с палатки Орлов мост.

След това факлоносците тръгнаха на шествие и по бул. "Цариградско шосе", като блокираха напълно движението и спряха автобусите и тролейбусите, които до сега стигаха и обръщаха на Орлов мост.

Около 22,30 ч. факлоносците стигнаха почти до хотел "Плиска" и успяха да блокират съвсем движението и в двете платна на "Цариградско шосе". Такова нощно шествие се случва за пръв път.

Изненадващо всякакво полицейско присъствие липсва на шествието с изключение на един полицейски бус отпред, но регулировчици направляват искащите да се качат на "Цариградско шосе. Колона от автомобили се образува в платното в посока към центъра. Движението по булеварда е отцепено още от кръговото на Площада на авиацията. Някои шофьори подкрепиха протестиращите с клаксони.

Докато вървяха по "Цариградско шосе" протестиращите пееха химна. След като стигнаха до кръстовището на 4-ти километър те обърнаха обратно към Орлов мост.

Недоволните от властта се заканват утре пак да организират факелно шествие по "Цариградско шосе", но този път да стигнат до изхода на София. Протестиращи възнамеряват да блокират в понеделник и границата с Румъния и летище Варна.

Лидерът на "Да, България" Христо Иванов не носеше факла, но отново бе на протеста на Орлов мост.

Снимки: АГНЕС МЕТОДИЕВА