Фън шуй през зимата: Носете бяло, сложете борова клонка в дома

Изчистете ненужните неща, за да привлечете късмет и носете топли пантофи, съветват експерти

Нещо за четене
18:09 - 10 Януари 2022
5126
Фън шуй през зимата: Носете бяло, сложете борова клонка в дома

До края на зимата има повече от два месеца, а синоптици вещаят тепърва студове и снегове. Има ли как да обърнем този студен и мрачен период в своя полза? Експертите по фън шуй са категорични, че има.

Първото нещо, което трябва да направите, особено в началото на новата година, е да се отървете от старите и излишни неща. Хвърлете скъсани или стари дрехи, счупени вещи, неизползвани отдавна неща, така ще освободите място на новото и на късмета.

Внесете в дома си топли тонове – ако не можете да пребоядисате стените, то можете да поставите няколко аксесоара в топли нюанси (декоративни възглавнички, картини, одеяла), за да подсилите усещането за уют. 

Обърнете специално внимание на банята си – внесете в помещението повече топли тонове, за да намалите усещането за студенина през зимата - например можете да поставите нови кърпи, да пребоядисате шкафчето или да смените завесата на душа.

Купете по един нов чифт топли пантофи за всички от семейството и ги подредете до входната врата. Така чувството за уют ще ви обзема още от самото влизане.

Забравете за черните одеяла и чаршафи, защото биха повлияли негативно на енергията на стаята. Който наистина не иска да се откаже от черното, би могъл да смекчи тъмните тонове с бели възглавници или аксесоари от по-светли и живи нюанси в контраст с леглото. 

Що се отнася до облеклото, добре е да се обличате в бяло, както и в топли цветове. Така ще привличате позитивна енергия в мрачните дни. При важна среща, където искате да се чуе мнението ви, сложете нещо червено. За да привлечете късмет към червеното добавете бяло.

Бялото е символ на чистота, а през зимата се свързва и със снега, който изчиства всичко. затова бялото и сивото са цветове, които спокойно може да носите този сезон, за да се чувствате добре. Още повече сивото е цветът на среброто и парите, така че чрез нещо може да привлечете пари.

Оставете синьото и ярките цветове за лятото. Сега не е моментът за тях. За привличане на романтика и любов може да заложите на малинов цвят, както и на бледо розово.

Тримата приятели на зимата

Според китайците ”тримата приятели” на зимата са бамбукът, боровата клонка и сливовият цвят. Те символизират силата и адаптивността в трудностите и предизвикателствата на живота, а зимата знаем, че е най-суровият сезон. Когато ги имаме в дома си, семейството винаги ще оцелява през колебанията в късмета си.

Боровата клонка означава дълголетието. Сливовият цвят представя силата, поради способността да цъфти при много тежки условия. Бамбукът символизира гъвкавостта и мъдростта, тъй като устоява на силните ветрове и пак изправя гъвкавото си стъбло, когато времето се оправи.

Според теорията на фън шуй поне един от ”тримата приятели” на зимата се подреждат в жилището на изток или югоизток. Така те позволява да се преживеят и преодолеят трудностите по-леко, дори и с известно чувство за хумор.