Фандъкова: Горят дивани в "Красна поляна"

Столичната кметица също карала кола с Евро-4, вдига си данъка

Общество
08:49 - 11 Декември 2019
1891
Фандъкова: Горят дивани в "Красна поляна"

Дивани са били приготвени за горене в т.нар. виетнамски общежития в столичния ж.к. "Красна поляна". На тази гледка са се натъкнали инспектори на Столичната община при проверка снощи. Проверени са общо 900 апартамента и са съставени 8 акта за замърсяване на въздуха, отчете кметицата Йорданка Фандъкова. 

"Набираме заявления за подмяна старите печки с инсталациите за екологично гориво - на ток, на газ, но хората се притесняват, че след това ще им бъде по-скъпо отоплението. Затова работим и след това те да бъдат подпомагани да си плащат сметките", уточни тя пред Нова тв. 

Борбата с мръсния въздух е въпрос на комплексни мерки, подчерта Фандъкова. По повод вдигане данъка на старите коли кметът призна, че също кара автомобил с екостандарт Е-4 и попада в категорията на хората, които ще плащат по-висок данък. Но нека да постигнем съгласие, че който замърсява повече, ще плаща повече, това е важното, категорична бе тя. 

Иначе по повод вдигането и данъците при сделки с имоти, кметът още веднъж повтори, че не е обещавала "замразяването им" по време на предизборната кампания. А всички нови налози щели да отидат за ремонт на кварталните улици. Изчисленията на Фандъкова са за около 20 милиона лева допълнителни приходи.