Фандъкова и Боршош лични гости на Цветана Манева (снимки)

Новини
23:42 - 26 Май 2021
8299
Фандъкова и Боршош лични гости на Цветана Манева (снимки)

Кметът на София Йорданка Фандъкова бе сред важните гости на премиерата на биографичната книга "Тя, Цветана Манева", посветена на голямата актриса. Представянето на луксозното издание бе тази вечер в театър "Азарян" в НДК. Цветана Манева е сред интелектуалците, които неизменно подкрепят кмета на София още от първия й мандат.

Сред гостите на премиерата бе и новия зам.-кмет по културата Мирослав Боршош, който навремето като директор на НДК създаде театър "Азарян". Мирослав Боршош е и баща на младата и талантлива актриса Радина Боршош. Цветана Манева избра да седне именно до него и двамата заедно изгледаха пресъздаването на пасажи от творбата. 

Откъси от книгата четоха автора Георги Тошев, както и актьорите Снежина Петрова, Захари Бахаров и Юлиан Вергов и журналистката Мария Касимова-Моасе. Самата Цветана Манева стриктно спазваше противоепидемичните мерки и почти през цялото време беше с черна маска на устата си.

"Благодаря на майка си и на баща си. Благодаря и на Явор (Милушев - б.р.). Защо така, както ме описахте, можете ли да си представите как се живее с такъв човек?", заяви пред препълнената зала "Азарян" Цветана Манева, която бе видимо развълнувана. "Ще ви кажа какво изпитах, като видях книгата. Аз не съм имала реално усещане за собствената си себестойност. Това, което направихте, сега, когато чета и слушам откъси от книгата, е че ми дадохте стойност и аз вече знам своята себестойност. Само съм знаела, че винаги съм се стремяла живота ми да има смисъл", добави звездата. А на финала заяви: "Не бива да позволяваме да изчезва човечността ни. Това, което ни липсва, е човечност. А тя трябва да бъде основната ни и първа ценност!".

Книгата вече се продава по книжарниците. "Тя, Цветана Манева" е луксозно издадена с твърди корици и съдържа откровенията на голямата актриса, както и десетки снимки от безбройните й превъплъщения на сцената. Съавтори са Георги Тошев и Яна Борисова.

Кметът на София Йорданка Фандъкова лично поздрави Цветана Манева

Цветана Манева пред театър "Азарян" малко преди началото на премиерата на книгата. Голямата актриса както винаги бе безупречно облечена