Фандъкова към опозицията: Жалко е, ако София остане без бюджет, докато не я спечелите

Това не е амбиция, а заявка за безпътица, каза още столичният градоначалник

Актуални новини
11:39 - 14 Септември 2023
1511
Фандъкова към опозицията: Жалко е, ако София остане без бюджет, докато не я спечелите

"Намираме се в безпрецедентна ситуация – на 14 септември да разглеждаме годишния бюджет на Столичната общината за настоящата година. Заради политическата криза в държавата държавният бюджет, от който зависи приемането на общинския, беше приет в началото на август.  Въпреки липсата на бюджет, не спряхме работа. С подкрепата на всеки от вас през май гласувахме Инвестиционната програма на София за 2023 г., която позволи както на мен, така и на 24-те кметове на райони да работим по започнати и подготвени нови обекти. Това беше безпрецедентно обединение на всички политически сили в общинския съвет.

Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на обсъждането на рекордния проектобюджет на града за над 2,55 млрд. лв.

"През тези 4 години ни се случиха много неща – световна COVID-пандемия, огромен ръст на инфлацията, на цените на горивата и на цените на всички стоки и материали, война в Украйна и бежански вълни. Ние знаем колко разправии ни е струвало, но в нито един момент не позволихме да оставим 1,3 млн. граждани на София без транспорт, без осветление, без строителство на пътища и детски градини, без поддръжка на града. Изборите, които идват след 6 седмици са съвсем закономерна част от демократичния процес. Нека да не ги превръщаме в бедствие за хората. Те ще изберат кого от вас да подкрепят според решенията, които им предлагате, а не кризите, които сте създали, за да привлечете вниманието им. И не, това София да остане без бюджет само, защото след няколко седмици има избори, не е решение, а предизборни трикове"-добави столичният кмет.