Фандъкова награди сина на Слави Бинев

Топ
15:28 - 08 Март 2022
3400
Фандъкова награди сина на Слави Бинев

На церемония в Столична община кметът Йорданка Фандъкова връчи специални призове на състезателката по планинско колоездене Изабела Янкова и на таекуондиста Калоян Бинев, син на бизнесмена от смутните години и бивш евродепутат от „Атака“ Слави Бинев.

Янкова и Бинев са новите лица на инициатива „София – европейска столица на спорта“ за 2022 г.

17-годишната Изабела Янкова е световна шампионка за девойки и европейска шампионка за жени, през миналата година спечели и световната купа при жените в дисциплината спускане на планинското колоездене.

23-годишният Калоян Бинев има във визитката си европейска титла за младежи по таекуондо, златен медалист от мултиевропейското първенство, с победа от авторитетния турнир за Световната купа в Египет.

И двамата поднесоха подаръци на кметът на София.

"Инициативата „София – европейска столица на спорта“ помага да инвестираме както в организацията на спортни събития, така и в спортната инфраструктура. През миналата година тя увлече над 170 000 души, за тази година са планирани над 120 нови събития. Инициативата ни дава възможност също така да подпомагаме на спортните клубове.

Екипът на фондацията е много активен и това е начин да осигуряваме повече възможности за спорт и активен живот софиянци и гостите на града,” каза Фандъкова.