Фандъкова не се огъва - маха "Капитолия"

Кметицата избухна срещу съдебното решение в полза на автокъщата

Политика
11:38 - 08 Юни 2022
2666
Фандъкова не се огъва - маха "Капитолия"

Премахването на автокъща „Капитолия“ от Борисовата градина е цел, която ще доведем до край, независимо от саботажите и пречките. Всяко наше решение беше обжалвано от собствениците на всички инстанции в последните години, обяви във фейсбук профила си столичната кметица Йорданка Фандъкова на фона на спряното изпълнение на принудителното събаряне след съдебно решение в полза на търговеца на луксозни коли на старо. 

"Най-сетне в края на април получихме окончателно решение на Върховния административен съд, което допусна предварително изпълнение на заповедта на главния архитект за премахване на незаконните чадъри и бетонови фундаменти на автокъщата.

Последните 10-ина дни се сблъскахме с всякакви трикове от собствениците на автокъщата, с които се пречи и бави премахването. Вчера стигнахме до това, че цялата фирма, а не нейните служители, излезе в годишен отпуск. Юридически трик, който не им е попречил да внесат в съда искане за спиране на изпълнението на заповедта на арх. Здравков", уточни Фандъкова. 

И цитира част от мотивите в съдебното решение от вчера: „предвид, че съоръженията служат за предпазване на автомобилите, предназначени за продажба, от атмосферни условия, като премахването им в сезона на градушките, безспорно създава предпоставка за настъпване на вреди за жалбоподателя…“

Затова Фандъкова ще обжалва в най-кратък срок решението за спиране и се надява, че ВАС в най-кратък срок ще се произнесе.

"Благодаря на арх. Здравков и неговите екипи, които положиха огромни усилия, както и на градската прокуратура и столичната полиция за съдействието, което оказаха.

Този терен по мое искане беше актуван като публична общинска собственост, въпреки че от автокъщата оспорват и това в съда.

Твърдо съм убедена, че ще върнем терена към Борисовата градина и на гражданите на София. И няма да се откажем!", категоричен е кметът.