Фандъкова ни зарадва: Възстановяваме движението по бул."България"

Наясно съм с неудобствата, които ремонтите причиняват на гражданите, не скри градоначалничката

Новини
11:32 - 26 Юли 2019
2096
Фандъкова ни зарадва: Възстановяваме движението по бул."България"

Възстановява се движението в южното платно на бул. "България" в участъка от бул. "И. Гешов" до бул. "Черни връх". С тази новина зарадва столичани днес столичният кмет Йорданка Фандъкова след  проверка на ремонта по възловата отсечка на София.
 
Градоначалничката обясни, че реконструкцията продължава, но по тротоара и няма да пречи на движението.
 
От утре започва ремонтът на северното платно. "До края на август се очаква да бъде затворено за движение северното платно", каза Фандъкова и поясни, че всичко зависи от времето.
 
"Възложихме да се работи и по подхода от бул. "България" по посока бул. "Витоша", който също беше в много лошо състояние", разясни столичният кмет, като обеща, че работите няма да пречат на движението в южното платно.
 
Фандъкова не скри, че е наясно за трудностите, които се причиняват на гражданите по време на големите ремонти. "Решението изисква смелост. Винаги съм смятала, че хората проявяват разбиране, когато виждат, че се работи и когато виждат, че се получава и става по-добра инфраструктурата. Бул. "България" е един от последните неремонтирани основни булеварди", каза още тя.
 
Кметицата обясни, че най-късно до началото на учебната година трябва да бъдат готови всички участъци, по които работим, а постоянната маркировка ще бъде поставена тогава, когато приключи изцяло ремонтът и в двете платна.

Снимки: Агнес Методиева