Фандъкова открива детска поликлиника в София

Шефът на родилното в "Майчин дом" влиза в общинската листа на ГЕРБ

Актуални новини
12:33 - 20 Септември 2019
8290
Фандъкова открива детска поликлиника в София

Шефът на родилното отделение на "Майчин дом" проф. Асен Николов влиза в листата на ГЕРБ за общински съветници, стана ясно при посещението на столичният кмет Йорданка Фандъкова в АГ-клиниката. Градоначалникът съобщи и друга добра новина - открива се Детска поликлиника в район „Възраждане” в София. 

Градоначалникът съобщи, че ДКЦ-то за малките ще бъде в сградата на бившия център по наркоманиия, която вече е освободена и е във владение на Столична община. Това е станало след няколкомесечни разговори на кмета със здравния министър. „В детската поликлиника ще бъдат събрани специалисти в различни направления от общинските болници, които да направят цялостната диагностика на детето и оттам да насочат майката за лечение, а не тя да обикаля на сляпо”, влезе в детайли Фандъкова.

Предстои да се ремонтира сградата на болницата и да се закупи оборудване.

При днешното посещение в родилното отделение на "Майчин дом", столичният кмет се впечатли колко млади хора работят там. „Това е клиника с дух”, отбеляза кметицата и разказа, че самата тя е раждала в същата болница.

Фандъкова разгледа новата апаратура за дистанционно проследяване на тоновете на бебето и маточните контракция във втората половина на бременността. Модерната техника позволява следенето на тоновете на детето да се правят дистанционно от дома, особено при проблемна бременност.

„Най-много бебета на София се раждат тук и "Майчин дом" е пример и лидер във въвеждането на технологиите и иновациите”, похвали медиците  Фандъкова. Тя благодари на шефа на родилното отделение проф. Асен Николов и за иновациите, и за невероятния му екип. И го покани в листата си за общински съветници, да бъде част от иновативния екип на Столична община. Професорът е доказан авторитет, експертиза, опит и възможност да защитава интересите на гражданите на София като цяло, той е един от националните консултанти по акушерство и гинекология, обясни решението си Фандъкова.

Проф. Николов върна комплимента на кметицата. „Г-жа Фандъкова е изключително достоен човек и кмет, който е доказал своята ефективност в досегашното управление”, заяви той.

И разказа, че досега е участвал в общинската комисия по асистирана репродукция, по която вече има родени бебета.

"Майчин дом" вече има борд от настоятели, в който е и столичният кмет.  Тя е човек, който направи много неща по време на мандатите си, каза и шефът на болницата проф. Иван Костов. И похвали кметицата както за общинския фонд за ин-витро, така и за това, че е организирала първия мащабен скрининг за рак на гърдата, в който са участвали над 7000 учителки. В болницата предстои откриване на клиника за хирургия на рака на гърдата, съобщи проф. Костов.