Фандъкова под атака: Само реже лентички!

Актуални новини
15:10 - 06 Ноември 2020
6077
Фандъкова под атака: Само реже лентички!

Независимият общинар Борис Бонев отново атакува столичния кмет Йорданка Фандъкова – този път заради отсъствието й на горещия дебат за превръщането на столичната „Съборна“ в пешеходна зона.

"Не е много трудно да се открие кой липсваше при инициативата улица "Съборна" в центъра на града да се превърне в пешеходна. Кметът Йорданка Фандъкова избяга от парещата тема - тя принципно не обича теми, които ѝ губят рейтинг, независимо дали са полезни за бъдещето на града, отсече шефът на „Спаси София“.

Бонев е възмутен от това, че казусът е залегнал в предизборната програма на градоначалничката.

Сега обаче, представителите на управляващите, участвали в предложението, се "скриха" от критиките и оставиха те да бъдат насочени само към независимия Бонев, гневи се най-младият общинар.

"Къде е кметът Фандъкова, която е съвносител на проекта в лицето на Столичната община, за да го защити, къде е, за да каже като какъв град ще се развива София - за коли или пешеходци? В момента сме в едно разкрачено положение, в което едва успяваме да ги убедим да изпълнят собствените си обещания, а те се крият", коментира пред "Капитал" общинарят.

По думите му, в устата на един независим общински съветник са оставени неудобните истини - че е изтекъл срокът за обжалване, както и че в никакъв документ на никакво ниво в тази държава няма гарантирано право на живеещите на паркомясто пред вратата им.

Докато за кмета остават лентичките, където няма драми - при новите станции на метрото, язвително заключи Бонев.