Фандъкова подлуди "Бояна" с фестивал "Витоша"

Столичани се оплакват, че музиката е прекалено силна и се чува дори в съседните квартали

Новини
21:55 - 10 Юли 2023
13365
Фандъкова подлуди "Бояна" с фестивал "Витоша"

Йорданка Фандъкова си навлече гнева на столичани, които живеят в квартал "Бояна". Там в момента се провежда Международен фолклорен фестивал "Витоша", който е под патронажа на кмета на гр. София. Столичани се оплакват, че музиката е прекалено силна и се чува дори в съседните квартали, оплакаха се те пред Lupa.bg. 

27-то издание на Международен фолклорен фестивал "Витоша" беше официално открито тази вечер, от 20 часа, при пешеходната зона пред Национален Исторически Музей в "Бояна". Входът е свободен, но няма особено голям интерес към фестивала. За сметка на това децибелите от колоните са на макс. 

"Не можеш да си отвориш прозореца, чува се дори и при затворени врати. Човек иска да почива вечер, а не да му дъни музика всяка вечер и то цяла седмица. Редуват се български народни песни, такива от Мексико, Чили, както и от Индонезия. Тюрлюгювеч" - оплакаха се пред сайта ни граждани, подложени на високите децибели музика. 

Фестивалът ще продължи шест последователни дни, като финалната вечер е на 15 юли (събота). Освен домакините от ансамбъл "София-6", представители на още 15 държави от цел свят, сред които Грузия, Израел, Черна гора, Унгария, Армения, Косово, Ирландия, Малайзия, Филипините, Индонезия, Гуам, Китай, Чили, Мароко и  Мексико ще споделят изкуството си на голяма сцена. Общо 750 участници от различните държави ще гостуват в столицата ни.

Проверка на Lupa.bg показа, че във фейсбук фестивалът е гледан на живо от 25 човека. Напливът на хора е по будките за храна, бира и сувенири. Предни години фестивалът се провеждаше пред НДК.