Фандъкова праща общински чиновници в РЗИ-София

Общество
16:28 - 27 Ноември 2020
651
Фандъкова праща общински чиновници в РЗИ-София

По инициатива на кмета на София Йорданка Фандъкова Столична община осигурява 24 служители, които да подпомогнат работата на Столичната регионално-здравна инспекция. Служителите работят в направленията - "Правен и административен контрол" и "Общинска администрация", съобщиха от кметстовто.

През следващите няколко седмици те ще работят съвместно с екипите на здравната инспекция и ще изпълняват техни задачи, като анкетиране на карантинирани лица.

Вече трета седмица служители на Столичния инспекторат подпомагат работата на екипите на СРЗИ като въвеждат данни на контактни лица и разнасят с автомобил предписания до адреси на карантинирани лица. Трима служители на инспектората въвеждат резултати от изследвания в „Пирогов“, за да облекчат работата на лекарите и медицинските специалисти. Два екипа на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ също подпомагат работата на СРЗИ от началото на пандемията като разнасят предписания на контактни лица и извършват дезинфекции на места, по искане на здравните власти.

Продължава работата и на единадесетте COVID зони в столичните ДКЦ-та. Само за вчерашния ден в тях са били прегледани 434 пациенти и са тествани 429. От разкриването на първите кабинети на 12 ноември до днес са прегледани общо 4350 човека.