Фандъкова създава нови ресори в общината

Ще имаме интересен мандат, обрисува партийната структура Калоян Паргов от ГЕРБ

Политика
13:14 - 12 Ноември 2019
2255
Фандъкова създава нови ресори в общината

Структурата на общината ще бъде променена и ще бъдат създадени три нови ресора – сектор „Транспорт” ще бъде разделен на два: строителство и транспорт, а отделно ще бъде създаден ресор „Дигитализация”. Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова пред журналисти, след като положи клетва на първото заседание на новия Столичен общински съвет, предаде репортер на Lupa.bg.

Всеки то тези ресори ще бъде със специални политики за развитието на София, обясни Фандъкова.

Предварително мога да кажа, че в сектор Дигитализация ще поканя Влади Данаилов (бел. ред. Владимир Данаилов - директор на Столичната агенция за инвестиции) – млад човек, изключително консенсусен”, подчерта тя.

Тя се зарече, че още от утре започва така обещаната от нея промяна на общинско ниво.

„Нека знаем за какво сме тук. Да оставим настрана партийните спречквания и дългосрочните партийни цели. София има нужда от работа”, заяви кметицата.

Тя обеща, че нейните нови предложения ще бъдат внесени до месец в деловодството на общината.

„Всеки от нас е в залата, защото е избран от гражданите. Нашата партийна принадлежност отстъпва назад пред решенията, които ще взимаме като личности. С общи цели и каузи. Тук няма място делението”, категорична бе Йорданка Фандъкова.

Тя се зарече, че ще направи и промени ЗУТ с цел борба срещу презастрояването в столицата, а също така ще работи и за промяна на Общия устройствен план на града.

Фандъкова бе категорична, че в новия общински съвет не бива да има деление на политически сили и всеки от общинските съветници трябва да следва общата цел да се удовлетворят нуждите на софиянци.

„Ще имаме един много интересен и динамичен мандат”, заяви общинският съветник от БСП Калоян Паргов.

По думите му е много важно всичко да се прави всичко с мисъл.

„Това, че БСП остана в опозиция, показа начина, по който се сформираха тези избори. София има променена политическа конфигурация. Софиянци показаха различни мнения и това да трябва да се забележи”, подчерта Паргов.

Снимка: Агнес Методиева