Фандъкова се хвали: Пристигна последният от 13-те нови трамвая

Временно те се движат по линия №18, а след ремонт на трасето до "Княжево" ще обслужват линия №5

Новини
22:18 - 19 Юни 2020
1986
Фандъкова се хвали: Пристигна последният от 13-те нови трамвая

Пристигна последният от 13-те нови трамвая – временно те се движат по линия №18, а след основния ремонт на трасето до "Княжево", ще обслужват линия №5. Това написа кметът на София Йорданка Фандъкова във "Фейсбук".

Тя отбелязва още, че в началото на седмицата стартира процедурата за основен ремонт на трамвайното трасе от Съдебната палата до кв. "Княжево".

"В последната година проектът беше преработен и в участъка по бул. "Македония" заедно с ремонта на линията ще изпълним и линеен парк. За него работихме с едно от най-големите френски архитектурни бюра "Вилмот", уточнява кметът на София.

"Завършихме процедурата за 30 нови тролея, които ще започнат да пристигат в София в средата на следващата година. Тролеите са "Шкода Соларис“, със система с акумулаторни батерии, която осигурява 5 км пробег без контактна мрежа", пише още Фандъкова.

По думи нейни думи в етап на оценка са процедурите за доставка на още 25 нови трамвая и 30 електробуса.

"За тези 75 нови превозни средства за електротранспорта успяхме да защитим финансиране от оперативна програма "Околна среда", като част от дейностите за подобряване на качеството на въздуха", отбелязва Йорданка Фандъкова.