Фандъкова се обзаведе с нови заместници

Строителството на София се поема от Цветан Божинов, а дигитализацията води Владимир Данаилов

У нас
13:15 - 19 Декември 2019
4215
Фандъкова се обзаведе с нови заместници

Инженерът Цветан Божинов е новият зам.-кмет по строителство на София. Той има 30-годишен опит в строителството, ръководил е големи проекти у нас и в чужбина. Това обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова, след като СОС гласува доклада й за промени в структурата на Столичната община.

Божинов е завършил “Промишлено и гражданско строителство” в УАСГ. Започнал е кариерата си в “Метрополитен” като млад инженер. След това е ръководил изграждането на големи инфраструктурни и строителни обекти както у нас, така и в чужбина. Ръководил е както изграждането на заводи, така и на жилищни комплекси. Последно е работил по проект, свързан с пречиствателната станция в Кубратово, обясни Фандъкова.

Божинов е последният нов член на екипа на Фандъкова. По-рано тя обяви, че зам.-кмет по транспорта ще е бившият транспортен министър в служебното правителство на Марин Райков Кристиан Кръстев. Досегашният шеф на Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции Владимир Данаилов пък става зам.-кмет по другия нов ресор, който Фандъкова създава - по дигитализация, иновации и икономическо развитие. По-късно днес СОС ще освободи Данаилов от ръководството на СОАПИ, за да може той да заеме новият пост.

Тримата нови зам.-кметове на столицата ще бъдат назначени в първите дни на 2020 г.