Фандъкова: Столичанин е ударен от мълния в бурята

Новини
08:46 - 07 Юли 2020
3257
Фандъкова: Столичанин е ударен от мълния в бурята

За ударен от мълния столичанин съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова днес. Градоначалникът подчерта, че за радост на всички, други пострадали при снощната буря в София няма. 

Градоначалничката информира, че част от покрива на един от търговските обекти в кв. "Гоце Делчев" е паднал и е ранил леко минувач.

"Това, което правим непрекъснато, е почистването на шахтите и речните корита. Благодарение на това за около, час, час и половина, даже за по-малко от час реките се оттекоха. Това означава, че при това количество дъжд, отново казвам, можете да си представите 50 л / кв. м за час. нивото се покачи изведнъж, след това много бързо реките се прибраха в коритата си. Това, което правим и трябва да продължим да правим е почистване на шахти и оттоци, речни корита и контролирано освобождаване на водата в язовирите", заяви Фандъкова.

Кметът на София заяви, че шахтите се чистят непрекъснато. Тя уточни, че пороят е свлякъл листа, наноси и така ги запушват. "Аз лично бях на терен през цялото време и наблюдавах работата на екипите. Това няма как да се избегне, защото при такива количества дъжд можем само да сме готови, подготвени, да реагираме адекватно", изтъкна Фандъкова.

Кметицата уточни, че екипите на пожарните работят в болница "Надежда" и в театър "Сълза и смях".