Фандъкова за лекарите: Вие сте нашите супергерои

Столичният кмет напомни, че доверието в медиците ни е ключово за духа им

Общество
11:51 - 07 Април 2020
2314
Фандъкова за лекарите: Вие сте нашите супергерои

"Честит празник на нашите лекари и медицински работници! Сега те са нашите супергерои - с тяхната всеотдайност, професионализъм, смелост и издръжливост". Това написа във фейсбук столичният кмет Йорданка Фандъкова и пусна колаж на лекари като супергерои.

Освен него тя е публикувала и някои от снимките на лекари от различни болници, които са на първа линия в борбата срещу разпространението на коронавируса. Тези кадри в последните дни станаха много популярни и споделяни в социалните мрежи като знак на съпричастност към усилията на медиците.

"Днес тяхното време тече по нов начин и се мери в десетки часове в защитните костюми, без сън, без място за умора, без прегръдките на синовете и дъщерите им. Това е тяхното време – време на битка, на трудни решения, на надежда и кураж. Да им помогнем с доверието си", призовава Фандъкова.

"Пожелавам на всички лекари, сестри, лаборанти и санитари да бъдат победителите в това време на изпитания! Това ще е наша обща победа!", написа още Фандъкова по повод Световният ден на здравето.