Фънки, Борис Дали, Китодар, Данчо Караджов, Камен Во. и Тончо Токмакчиев влизат в политически трилър

Премиерата на филма "Цената на властта" е на 1 декември

Нещо за четене
13:11 - 27 Ноември 2023
6185
Фънки, Борис Дали, Китодар, Данчо Караджов, Камен Во. и Тончо Токмакчиев влизат в политически трилър

Популярни лица от киното и музикалната сцена участват в новия български игрален филм „Цената на властта“, чиято премиера е на 1 декември. Сред тях са Тончо Токмакиев, Георги Кадурин, Димитър Баненкин, Борис Дали, Фънки, Кирил Ефремов, Китодар Тодоров, Данчо Караджов, Диляна Любенова, Георги Златарев, Тото и др.

Всичко си има цена, дори властта – това го разбират по трудния начин героите в пълния с обрати политически трилър, казват разпространителите на филма bTV Studios. По пътя към властта всеки губи по нещо, а някои губят самите себе си. В ръцете на младия напорист столичен адвокат Ник (Борис Дали) попада информация за тайни сделки на властта за отклоняване на държавни средства в особено големи размери. Зад схемата стои известния като нещатен сътрудник на премиера Марко (Кирил Ефремов).

Опит за убийство на лидера на опозицията Николов (Китодар Тодоров) и кражба на тайни документи от Стоилов (Данчо Караджов), уличаващи сделките на задкулисието, стартират таен план за дестабилизиране на държавата. Цялата истина за него и механизмите за стопирането му знае единствено Ангелов (Димитър Ковачев-Фънки).

Решението му обаче води до необратими последствия. Тайните сделки на властта минават през известна столична адвокатска кантора. Процент от печалбата взима и премиера Стефанов (Тончо Токмакчиев).

Нещата започват да излизат извън контрол, когато довереният човек на Ангелов – Горан (Камен Воденичаров) е готов да помогне за разобличаване на схемата. Ник с помощта на Хакер (Йонислав Йото-Тото) разбира за тайния план на властта, след като получава необичайно предложение от адвокат Петканов (Георги Кадурин) да се включи в него.

Решението на Ник да открие цялата истина го поставя в поредица от фатални ситуации, след които вече нищо не е същото. Животът на Ник виси на косъм след решението на Марко да го ликвидира, за да прикрие схемите на властта. Започва динамична надпревара с времето. Ник е прострелян от човек на Марко (Димитър Баненкин). Бившата министърка на правосъдието Виктория с помощта на Стоилов успяват да го спасят в бягство за оцеляване с миризма на барут и скоростно преследване.

Участват още Диана Любенова, Гергана Райчевска, Антонио Асенов, Георги Златарев, Велислав Делибалтов. Режисьор и оператор е Исидор Карадимов, който е и сценарист заедно с Ирина Лазарова.

„Нещата невинаги са такива, каквито изглеждат. Всеки трябва да направи избор. Едни тръгват по пътя на отмъщението, други търсят различни опции, но всички разбират, че политиката е игра на власт, игра без правила и победители, игра, за която се плаща скъпо, защото дори и властта си има цена“, коментират от екипа на филма.

Саундтрак към филма е песента „Помниш ли“ в изпълнение на Борис Дали.