Фараж: Сделката на Джонсън „не е Брекзит”

От северноирландската партия отбелязват, че ще продължат да преговарят

Свят
15:09 - 17 Октомври 2019
2146
Фараж: Сделката на Джонсън „не е Брекзит”

Споразумението на премиера Борис Джонсън "не е Брекзит". Това написа лидерът на Партия Брекзит Найджъл Фараж в "Туитър", като сигнализира, че няма да подкрепи сделката.

Ангажиментът за регулаторно сътрудничество в това споразумение означава, че "новото споразумение" не е Брекзит въпреки подобренията за митническия съюз, написа той в социалната мрежа.

Фараж предпочита отлагане на Брекзит и предсрочни парламентарни избори, отколкото да види тази сделка да мине в британския парламент.

В същото време Северноирландската Демократична юнионистка партия няма да подкрепи сделката на премиера Борис Джонсън за Брекзит в британския парламент в събота, съобщават "Блумбърг" и други медии.

Партията не е съгласна с новото споразумение, обяви неин говорител. Позицията на Демократичната юнионистка партия, обявена в съобщение тази сутрин, "остава непроменена".

От северноирландската партия отбелязват, че ще продължат да преговарят, но не могат да подкрепят предложенията за митниците, за ДДС и въпроса за съгласието. Партията пояснява, че ще продължи да работи за приемлива сделка.